Bo bekvämt i en nyproducerad bostad i Stockholm

Bostadsbristen i Sverige är påtaglig, framför allt i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. I Stockholm pågår det byggen av nya lägenheter hela tiden, både innanför tullarna och utanför. En del av lägenheterna är hyresrätter, men de flesta är bostadsrätter. En nyproduktion har många fördelar jämfört med ett äldre bostadshus. De stora fördelarna skall vi gå igenom i denna artikel.

Alla nybyggda bostäder i Stockholm upprätthåller en hög standard. Något som inte finns på samma sätt i äldre hus. Där kan det till exempel vara dåligt isolerat, finnas tunna fönster som släpper in kyla och ljud, samt dåliga rör i kök och badrum. I en nyproduktion är dessa saker aldrig att tänka på. Lägenheterna byggs med bra isolering för att stänga ute kyla, och även värme. Fönsterna består av dubbla glas, det finns extrainsatt ventilation och allt material i lägenheten är nytt och fräscht. Givetvis går det att renovera en äldre lägenhet invändigt, men huset som lägenheten ligger i kommer alltid att förbli gammalt.

Slipp renoveringar och känn dig som hemma direkt

När du köper en nyproducerad lägenhet kan du flytta in direkt utan att behöva göra om lägenheten. På sin höjd måla någon vägg eller byta ut knopparna på köksluckorna, men i övrigt behöver du aldrig tänka på att fixa något i lägenheten. Du kan flytta in och känna dig helt trygg i att rören kommer att fungera som de ska, temperaturen kommer att vara behaglig året om och lägenheten kommer att upprätthålla en mycket hög standard. De flesta nyproducerade lägenheterna har plats för tvättmaskin och torktumlare i badrummet vilket är mycket bekvämt. Nyproducerade lägenheter har generellt stort ljusinsläpp och effektiviserade ytor som utnyttjar varje kvadratmeter. Skulle du vilja ha sekelskifts-känsla i din nyproducerade lägenhet är det lätt att fixa med stuckaturer på väggarna, golvsocklar eller maffiga taklister.

Fördelaktiga priser i Stockholm

Priserna på nyproduktion är inte alltid högre än priserna på de äldre bostäderna. Du kan i många fall köpa en nyproduktion innan den ens är färdigställd. Detta är vanligtvis det billigaste sättet att köpa en nyproducerad lägenhet på. Föreningens belåning och räntekostnader för nya lägenheter är generellt sett högre än på äldre lägenheter, men nya lägenheter kräver inte samma underhåll. Detta gör att månadsavgiften inte behöver vara högre för en ny lägenhet än en lägenhet som är belägen i ett äldre hus. Vill du göra ett kap på en nyproducerad lägenhet ska du köpa den innan den är färdigställd, förutsatt att du kan vänta med inflytt i ditt nya boende. I normala fall ökar bostadsmarknaden årligen, vilket betyder att en nyproducerad lägenhet oftast är en god investering. Givetvis påverkar prisrörelser på marknaden även nyproduktion men i mycket mindre utsträckning än på begagnatmarknaden.

Områden för nyproducerade lägenheter

Det finns platser där det endast finns plats för att upprätta ett nytt lägenhetshus bland de andra äldre bostäderna. Det byggs också hela stadsdelar eller områden som endast består av nyproducerade lägenheter. Två exempel på nybyggda områden är Dalenum på Lidingö och Norra Djurgårdsstaden. Båda dessa områden ligger vid vattnet, har nära till naturen men också till pulsen i innerstan. Kommunikationerna är goda, och från Norra Djurgårdsstaden kan du bekvämt promenera in till stan. Alla lägenheter byggs med nyaste byggstandard som utlovar dig ett bekvämt och problemfritt boende. Extra bekvämligheter såsom egen tvättmaskin, gott inomhusklimat, kvalitativ inredning och ljusinsläpp finns alltid.