Omdöme – Byggmax e-handel

Tips!

Skall du sälja din bostad?
Jämför mäklarna och deras offerter. Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Skall du köpa bostad?
Nu kan man äntligen jämföra bolån & lånelöften på Lendo.se. Med en enda ansökan får man erbjudanden från flera olika banker. Du kan även få hjälp att sänka räntan på dina befintliga bolån. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

När man är i behov av högkvalitativa byggvaror är Byggmax.se ett säkert kort för många människor. Som de allra flesta är medvetna om erbjuder byggvaruhuset allt du kan behöva när det är dags att sätta igång med ett byggprojekt. Idag hittar man fysiska byggvaruhus på ett flertal olika platser i landet och för den som önskar finns det även ett drive-in system som gör det möjligt att handla byggvaror snabbt och enkelt. Nu är det dock inte deras drive-in system eller deras fysiska butiker som vi ska titta närmare på, utan deras webbutik som gör det möjligt att även beställa produkter och material online.

Utbud i onlineshoppen

Utbudet i Byggmax.se onlilneshop är stort och brett. Här kan du hitta nästan alla produkter som du även finner i butik, men några få undantag. Välj mellan virke, verktyg, spik eller skruv. Du hittar också produkter för VVS och el, samt fönster, dörrar och tapeter. Beställningsprocessen ter sig likadant som på många andra hemsidor. Du lägger de varor som du vill ha i den virtuella kundkorgen och väljer därefter leveransmetod så väl som betalningsmetod. Byggmax erbjuder sina kunder hemleverans, bokning av släp så väl som hämtning i butik. För mindre föremål kan du hämta ut dessa på ditt närmaste utlämningsställe.

Design och användarvänlighet

Att handla produkter på nätet är idag nästan mer vanligt än att besöka en fysisk butik och med Byggmax.se webbshop kan du beställa hem dina varor till den egna dörren. Här har man valt att använda sig av de färger som kännetecknar Byggmax som mest, nämligen gult och rött. Det är färger som genomsyrar hela hemsidan, något som kanske inte är allt för genomtänkt. Efter en längre stund på sajten påverkar färgerna nämligen ögonen, vilket gör att det kan kännas en aning svårt att använda sig av webbutiken under mer än 10-15 minuter.

Utöver designen är dock användarvänligheten god. Det är enkelt att navigera i det stora utbudet och du kan även använda dig av en sökfunktion för att snabbt hitta de produkter som du behöver. Alla produkter är sorterade under olika kategorier samt underkategorier. Det betyder att du bara behöver klicka max 2 gånger för att hitta det du söker. Den mobilanpassade hemsidan gör att du kan beställa byggmaterial så väl som andra produkter via din mobiltelefon och behöver således inte ha tillgång till en dator.

Kontakt och support

När man har en e-butik är det mycket viktigt att kunna erbjuda sina kunder bra och professionell support. Servicen ska hålla samma nivå som om kunden hade besökt en fysisk butik. Hos Byggmax.se e-butik har man valt att endast fokusera på ett kontaktformulär för den som vill komma i kontakt med butiken. Det finns inget telefonnummer till webbshoppen och inte heller någon live chatt som man kan använda sig av. Att erbjuda en live chatt har idag blivit standard för många företag och därför är vi lite förvånade över att Byggmax ännu inte erbjuder detta. Vill du komma i kontakt med en specifik butik finns dock telefonnummer så väl som andra kontaktuppgifter.

Tips!

Skall du sälja din bostad?
Jämför mäklarna och deras offerter. Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Skall du köpa bostad?
Nu kan man äntligen jämföra bolån och lånelöften på Lendo.se. Med en enda ansökan får man erbjudanden från flera olika banker. Du kan även få hjälp att sänka räntan på dina befintliga bolån. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.