Hur skall trädgården vara vid försäljning?

Tips!

Skall du sälja din bostad?
Jämför mäklarna och deras offerter. Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Skall du köpa bostad?
Nu kan man äntligen jämföra bolån & lånelöften på Lendo.se. Med en enda ansökan får man erbjudanden från flera olika banker. Du kan även få hjälp att sänka räntan på dina befintliga bolån. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Fråga:
Vi har köpt ett hus med tillträde först 15 augusti. Problemet vi har är att trädgården som utlovades vara jättefin inte har skötts om dom senaste åren. Gräsmattan är mer en leråker än gräs, det ligger stora högar med gammalt gräs och kvistar, avbrutna grenar hänger kvar i träd och buskar och den fantastiska häcken som skulle ge insynsskydd har inte klippts på åratal och behöver därför en total nerklippning.

Vi fick löfte om att få börja plantera och sätta potatis redan nu men nuvarande ägare har inte gjort något för att städa upp på tomten så vi har meddelat att vi avstår från tillträde tills uppstädning gjorts. Kan vi på något sätt kräva att trädgården sköts på rimligt sätt så att ytterligare skada undviks? För oss var trädgården ett av skälen till att vi valde just detta huset, det ingår också ett litet växthus som är i mycket sämre skick än vad som utlovats. Vad kan vi göra?


Svar:
Den 15 augusti skall hus och trädgård naturligtvis vara i det skick som utlovats. Om inte, hör med fackman om vad det kostar att iordningställa trädgården och kräv prisreducering av säljaren på detta belopp.

Som köpare har man dock en långtgående undersökningsplikt. Låter som om man kunde ha konstaterat detta skick vid en okulär besiktning av fastigheten och vid kontraktskrivning kommit överens om villkoren.

Jämför priser & offerter från olika hantverkare & företag
Dorunner.se kan du samla in offerter från företag inom de flesta branscher. Med offerternas hjälp kan du jämföra priser och tjänster. De allra flesta tjänsterna omfattas av ROT- eller RUT-avdraget.

På Dorunner kan du jämföra offerter från bland annat:

  • Städfirmor
  • Flyttfirmor
  • Hantverkare
  • Besiktningsmän
  • Jurister och ekonomiska tjänster
  • Målare
  • Hus och fastighetsunderhåll
  • Elektriker

Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Tips!

Skall du sälja din bostad?
Jämför mäklarna och deras offerter. Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Skall du köpa bostad?
Nu kan man äntligen jämföra bolån och lånelöften på Lendo.se. Med en enda ansökan får man erbjudanden från flera olika banker. Du kan även få hjälp att sänka räntan på dina befintliga bolån. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.