Slutstädning

Fråga:
Vi har köpt hus, enligt överenskommelse ska vi flytta in nu på fredag den 23/9. Men vid besiktningen igår 19/9 samt genomgång av huset har säljaren ej städat av tomten vilket skulle ha varit gjort för flera månader sedan. När vi påpekade detta blev säljaren upprörd och mycket otrevlig och vi blev kränkta och hånade.

Vid kontakt med mäklaren om att säljaren vägrar städa av tomten, säger mäklaren att säljaren ska åka ut och städa lite efter vi flyttat in och att vi ska ge och ta mellan oss för att säljaren är snäll.

Jag undrar nu vad ska vi göra? Vi kämpar för att få allt städat enligt avtal och mäklaren säger att vi ska vara snälla? Jag vet att vi har rätt att ta ut en städfirma men kan man lita på att säljaren betalar eller att hon ens kommer ut och städar ordentligt?


Svar:
Låt det skriftliga avtalet gälla. Om de inte fullföljer avtalet, så kommunicera via rekommenderat brev och tala om för säljaren att ni kommer att kräva ekonomisk kompensation för kostnaderna med att färdigställa hus och tomt.

Jämför priser och offerter från olika hantverkare och företag

Dorunner.se kan du samla in offerter från företag inom de flesta branscher. Med offerternas hjälp kan du jämföra priser och tjänster. De allra flesta tjänsterna omfattas av ROT- eller RUT-avdraget.

Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Dorunner.se kan du jämföra offerter från bland annat:
– Städfirmor
– Flyttfirmor
– Hantverkare
– Besiktningsmän
– Jurister och ekonomiska tjänster
– Målare
– Hus och fastighetsunderhåll
– Elektriker