Vattenskador på golv

Säljaren har efter att ha frostat av frysen skadat köksgolvet så att 23 kvadrameter golv måste bytas ut. Plus så har städningen varit under all kritik.

Vi bestämde oss för att inte säga något om städningen men att dokumentera den ändå. Därefter bad vi om om kompensation på 5 000 kr för golvet och tyckte att vi var generösa. Säljaren återkom med att “de visste vad det kostar att lägga golvet” och erbjöd 4 000 kr.

Vi anser att vårt bud var generöst och har nu bestämt oss för att gå vidare. Vi tänkte be en golvläggare bedöma skadan och sedan gå till domstol och kräva det beloppet. Anser ni att det är ett korrekt förfarande och vad kan man förvänta sig för resultat?


Svar:
Skador som uppstår innan överlåtelsen har skett ansvarar säljaren för. Man kan också kräva att flyttstädningen är tillfredsställande.

Ert upplägg verkar vara OK, men det kan vara bra att begära in mer än en offert. Det gäller att ha så mycket bevis som möjligt för sin ”sak”. Om målet rör ett värde på mindre än ett halvt prisbasbelopp är det ett så kallat småmål och man riskerar då inte att betala motpartens rättegångskostnader om man skulle förlora målet.

Jämför priser och offerter från olika hantverkare och företag

Dorunner.se kan du samla in offerter från företag inom de flesta branscher. Med offerternas hjälp kan du jämföra priser och tjänster. De allra flesta tjänsterna omfattas av ROT- eller RUT-avdraget.

Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Dorunner.se kan du jämföra offerter från bland annat:
– Städfirmor
– Flyttfirmor
– Hantverkare
– Besiktningsmän
– Jurister och ekonomiska tjänster
– Målare
– Hus och fastighetsunderhåll
– Elektriker