Solceller från IKEA

Att köpa solceller från IKEA är enkelt och smidigt. På deras hemsida hittar du allt du behöver veta om solcellerna som erbjuds och du kan lägga din beställning där. Självklart är du välkommen att ringa och få rådgivning innan du beställer.

Printscreen från IKEA:s hemsida

Så köper du solceller från IKEA

När du väljer att köpa solceller från IKEA fungerar det hela i fyra olika steg. Nedan tittar vi på varje steg i mer detalj.

  • Steg 1: Information och beräkning
  • Steg 2: Offert
  • Steg 3: Besök
  • Steg 4: Beställning av solceller

1. Information och beräkning

Innan du köper solceller av IKEA är det givetvis viktigt att du förstår vad du köper. Därför handlar det första steget om att informera dig om produkten och använda solkalkylatorn som du också hittar på hemsidan. Då får du en konkret bild av hur kostnaden skulle se ut för dig. Om du är nöjd med resultatet från solkalkylatorn går du vidare med din intresseanmälan.

2. Offert

Kort efter att du skickar in din intresseanmälan får du en offert av IKEA:s samarbetspartner, Svea Solar. De hör av sig via telefon och ger dig en konkret offert enligt uppgifterna som du angivit i solkalkylatorn.

3. Besök

Om du accepterar offerten kommer personal från Svea Solar att besöka din fastighet. Då får de en bättre bild av förutsättningarna och kan göra en plan på hur installationen kan utföras.

4. Beställning av solceller

Efter besöket lämnar Svea Solar en slutgiltig offert. Om den accepteras inom 30 dagar kommer företaget börja planera installationen av solcellerna.

Vilka leverantörer samarbetar IKEA med?

IKEA samarbetar med Svea Solar. Företaget är verksamt sedan 2014 och arbetar för en fossilfri värld som präglas av grön energi och miljövänliga lösningar. Idag är de experter på solpaneler och har fler än 1000 anställda i Europa.

Svea Solar är dessutom Sveriges största leverantör av solpaneler. De säljer och installerar solpaneler både själva och i samarbete med IKEA. När du köper något av paketen som säljs av IKEA får du flera viktiga garantier från Svea Solar. Exempelvis får du nedanstående:

  • 15 års garanti på solpaneler.
  • 25 års garanti på solpanelernas prestanda.
  • 10 års garanti på installationen.
  • 10 års garanti på växelriktaren.

Vad har IKEA för utbud av solpaneler?

IKEA erbjuder solenergisystemen SOLSTRÅLE basic och SOLSTRÅLE plus. Paketen innehåller solpaneler från Svea Solar samt allt annat som behövs för att panelerna ska kunna installeras och fungera optimalt.

SOLSTRÅLE basic

Paketet SOLSTRÅLE basic har solpaneler på 410 Wp. Med dem får du största möjliga elproduktion i förhållande till takets storlek.

SOLSTRÅLE plus

När du väljer SOLSTRÅLE plus får du helsvarta paneler som är både väldigt effektiva och snyggt designade. Systemet är på 400 Wp.

Vad kostar IKEA:s solpaneler?

Som privatperson kan du köpa paket med upp till 100 solpaneler, medan företag kan köpa ännu fler. Kostnaden kan alltså variera starkt beroende på hur dina behov ser ut. För att alla ska ha möjlighet att köpa solpaneler och bidra till en grönare värld erbjuder IKEA flera finansieringslösningar. Det sker i samarbete med Ikano Bank.

Bör man välja IKEA framför andra små, privata aktörer?

Varför välja IKEA?

Det finns många goda anledningar att välja IKEA. Förutom att de idag är ett väletablerat företag som har butiker i 28 olika länder erbjuder de solpaneler i samarbete med Svea Solar, som är störst i Sverige inom branschen. Svea Solar utvecklar ständigt sina produkter för att erbjuda de mest moderna och effektiva solpanelerna på marknaden.

Stora aktörer som IKEA och Svea Solar har erfarenheten, expertisen och ekonomin som krävs för att erbjuda och installera solpaneler av toppkvalitet. Man skulle därför kunna säga att de kan vara ett tryggare val än en liten aktör som inte hunnit bygga upp samma ekonomiska muskler, kompetens o.s.v.

En annan viktig aspekt är att IKEA är ett välkänt företag. De har redan visat att de är en seriös aktör som levererar hög kvalitet, även när det gäller helt andra produkter. Eftersom de har byggt upp en god renommé finns det goda anledningar att anta att de är lika seriösa även när det gäller solpaneler.

Varför välja mindre aktörer?

Självklart kan det också finnas mindre företag som erbjuder lika hög kvalitet och service. Att välja ett mindre företag med färre kunder kan innebära att du får dina solceller installerade snabbare än om du väljer ett företag med många fler kunder. Det kan också vara möjligt att hitta solpaneler till lägre priser.

Om du funderar på att anlita ett mindre känt företag är det däremot viktigt att du kollar upp det först. Titta exempelvis på kundrecensioner, vilka garantier som erbjuds och vilka certifieringar de har.