Solceller från Nibe

Nibe är ett svenskt företag som erbjuder energieffektiva och hållbara klimatlösningar för hushåll och företag. Med deras solcellspaneler och värmepumpar kan du effektivt producera el. Nibe har varit verksamma i över 70 år och erbjuder produkter som bidrar till en bättre och mer hållbar miljö. Här kan du läsa mer om företaget och deras innovativa produkter för solenergi.

Om Nibe

Nibe grundades av Nils Bernerup i Markaryd i Småland 1952. Sedan dess har de tillverkat smart teknik som kombinerar förnybar energi. Resultatet är moderna och innovativa produkter som ger energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Sedan starten har företagets vision varit att bidra till en mer hållbar framtid.

Idag är Nibe en global koncern som utvecklar produkter för inomhuskomfort för alla typer av fastigheter, inklusive system med solceller och värmepumpar. Den första produkten var en varmvattenredare. Utvecklingen av energieffektiva värmepumpar gjorde Nibe till ett världskänt varumärke. Produktionen och majoriteten av tillverkningen sker fortfarande i Markaryd.

Vilka produkter erbjuder Nibe?

Nibe erbjuder idag ett brett sortiment av högkvalitativa produkter för uppvärmning, luftkonditionering, värmeåtervinning, ventilation och varmvatten för alla hus och fastigheter. Nibes produkter ger ett behagligt inomhusklimat med låg inverkan på naturen.

Produkterna är utformade för att kombineras med varandra. Om du vill maximera din årliga utdelning av dina solcellerna från Nibe så rekommenderar företaget att du kombinerar dem med en av deras värmepumpar. Kombinationen ger ett energieffektivt och klimatsmart uppvärmningssystem.

Solceller från Nibe

Nibe erbjuder kompletta solcellspaket med systemlösning där solceller kombineras med någon av värmepumparna från Nibe. Solcellsanläggningen kan alstra lika mycket energi som behövs för att driva värmepumpen.

Nibe PV är en helhetslösning med solceller. Det är ett komplett modulsystem med fem grundeffekter; 4, 8, 12, 16 respektive 20 kW. Samtliga grundpaket från Nibe består av består av 10 paneler och har en effekt på 4 kW. Även monteringsdetaljer och växelriktare ingår. Paketen är redo att monteras och kan enkelt kompletteras med fler solpaneler (PVK 50-1) för att bättre passa kundens behov och takets storlek. Det ger flexibilitet och möjliggör ett snyggt tak. Installationen av Nibe solceller ska endast utföras av behörig personal. Den elektriska installationen ska endast utföras av en auktoriserad elinstallatör.

Monteringen av Nibe solpaneler kan ske på olika sätt, bland annat vertikalt och liggande, utifrån takets förutsättningar. Vid liggande montering behövs extra takfästen och klämmor. För tegeltak, plåttak eller falsat plåttak krävs speciellt anpassade takfästen. Vid beställning anges vilken typ av takfäste som ska användas. En kompletteringssats (PRM 61-24) krävs vid liggande montering på tegeltak. Komplettering av kontakter och montagematerial kan behövas om du önskar en särskild formation av solpanelerna.

När du installerar Nibes solceller blir du en mikroproducent av solenergi. Solcellerna producera solel som kan användas direkt i fastigheten. Ett eventuellt överskott skickas ut i elnätet.

Fördelar med solceller från Nibe

  • Modulssystem – fem olika grundeffekter. Grundpaketen kan kompletteras med fler solpaneler för att bättre anpassas till takets förutsättningar.
  • Skuggning – Nibe solpaneler har bypassdioder och är indelade i sex olika fält. Fördelen med olika fält är att de fungerar individuellt. Om ett eller flera fält skuggas kommer de att kopplas bort medan de andra fälten som träffas av solens strålar fortsätter att generera energi.
  • Går att kombinera med värmepump – Det är lätt att ansluta Nibes solpaneler med en av Nibes värmepumpar vilket skapar ett smart hem där effekten från solpanelerna och värmepumpen maximeras tack vare anpassning av pumpens drift utifrån solens intensitet. Värmepumpen ansluts enkelt med hjälp av appen Nibe Uplink/myUplink där användaren enkelt kan hålla koll på solenergiproduktionen. Det ger ett effektivt styrsystem som reglerar inomhusklimatet automatiskt vilket resulterar i hög komfort.
  • Lätt att underhålla – Solpanelerna är lättskötta och kräver ingen rengöring. Du kan dock behöva avlägsna löv och kvistar om de täcker solpanelen, men oftast försvinner de med vinden.
  • Snygg svart design – Solpanelerna från Nibe är helsvarta monokristallina kiselcellspaneler av PERC half cell-teknik. Många kunder uppskattar den diskreta och mörka designen.
  • Lång garanti – Solpanelerna är av mycket hög kvalitet och håller i många år. Den beräknade livslängden är minst 30 år och du som kund får 25 års effektgaranti.

Nibes systemlösning med solceller och värmepump

Unikt för Nibes solpaneler är att de går att kombinera tillsammans med någon av företagets värmepumpar och därmed skapa ett smart hem. Lite förenklat innebär det att värmepumpen maximeras genom att driften anpassas efter solens intensitet som registreras i solpanelerna. Värmepumpen samspelar med solpanelerna för att maximera effekten. De olika enheterna kommunicerar med varandra för att balansera energianvändningen i hushållet. Beroende på när och hur solenergin produceras anpassar värmepumpen sitt sätt att jobba. Resultatet är både energisnålt och effektivt.

Solpanelerna från Nibe är kraftfulla och kan alstra tillräckligt med energi som behövs för värmepumpens drift för att förse hushållet med värme och varmvatten. Nibe erbjuder kompletta solcellspaket som ger kunden en smart systemlösning som ger hög utdelning. Systemlösningen gör att växelriktarens information visas i värmepumpen.

I Nibes solcellspaket ingår programvara och teknik som möjliggör kommunikationen mellan solpanelerna och värmepumpen. Värmpumpen är ansluten till myUplink/NIBE Uplink som är företagets app som ger kunden möjlighet att alltid hålla koll på värmesystemet och solenergiproduktionen direkt i telefonen.

Den främsta fördelen med att välja Nibes solcellspaket med värmpepump är att du får hög utdelning på årsbasis. Värmepumpens energiåtgång kan halveras eller neutraliseras när den kompletteras med solceller. Solcellspaketen med värmepump passar alla sorters bostäder och fastigheter, äldre hus såväl som nybyggnationer.

Varför välja Nibe?

Nibe är en av de bästa leverantörerna av solpaneler. Här listar vi några av företagets många fördelar:

  • Lång erfarenhet – Nibe är ett välrenommerat svenskt företag som utvecklat hållbara energilösningar i över 70 år. Den långa erfarenheten gör Nibe till en expert inom branschen.
  • Utmärkt kundtjänst – Nibes kundtjänst hjälper nya och befintliga kunder via mejl, telefon, kontaktformulär och hembesök. Du kan bland annat får experthjälp för att ta reda på vilket solcellspaket som passar dig bäst. Deras kunniga installatörer kan skissa upp och beräkna solcellslösningar för ditt taks unika förutsättningar. Deras kundservice hjälper även kunder att snabbt komma i kontakt med installatörer i närheten.
  • Tryggt – Nibe är ett pålitligt företag som erbjuder långa garantier. Kunder får 25 års effektgaranti på solcellspanelerna, 3 års garanti på hela solcellspaketet samt 2 års materialgaranti på växelriktaren.
  • Innovativt – Nibe erbjuder moderna och innovativa lösningar som dessutom är miljövänliga. Deras smarta solcellspaket ger kunden möjlighet att alltid vara uppdaterad om energiproduktenen via telefonen. Via appen går det att både övervaka och styra.

Vem bör investera i solceller från Nibe?

Nibes solcellspaket med värmepump är ett perfekt val för kunder som önskar ett smart hem med effektiv och miljövänlig energiproduktion. Kunder som vill bli mikroproducenter av solenergi och övervaka produktionen via en app bör verkligen kika på Nibes smarta och innovativa solcellspaket. Systemlösningen passar kunder som vill ha en hållbar lösning som ger ett behagligt inomhusklimat.