Hjälp – vi har fått grönt hår!

Grönt hår. Det är vad vi blonda kvinnor i min familj har drabbats av för tillfället.

Anledningen? Vi installerade en ny värmepump från Thermia för en månad sedan. En luft/vatten-värmepump som kostade 124 000 kronor.

Vi hade inte en aning om att anläggningens varmvattenberedare är gjord av koppar. Att vår gamla varmvattenberedare var gjord av rostfritt stål, har vi lärt oss i efterhand.

Tydligen har det nu blivit korrosion, eftersom vi har egen brunn och vårt vatten är aggressivt (det har vi heller inte förstått förrän nu). Det är därför det sker en kopparutfällning som i sin tur färgar håret grönt, har jag läst mig till.

Ja, det är inte lätt att gardera sig. Jag tyckte att jag ställde 100 frågor till installatören/säljaren av värmepumpen innan vi slog till. Att det fanns varmvattenberedare av både koppar och rostfritt stål att välja mellan, var något vi aldrig fick information om. Eller förstod att förhöra oss om.

Och nu står vi här med grönt hår och blir antagligen tvingade att ansluta oss till det kommunala vattennätet för att bli av med bekymret.

Jämför priser och offerter från olika hantverkare och företag

Dorunner.se kan du samla in offerter från företag inom de flesta branscher. Med offerternas hjälp kan du jämföra priser och tjänster. De allra flesta tjänsterna omfattas av ROT- eller RUT-avdraget.

Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Dorunner.se kan du jämföra offerter från bland annat:
– Städfirmor
– Flyttfirmor
– Hantverkare
– Besiktningsmän
– Jurister och ekonomiska tjänster
– Målare
– Hus och fastighetsunderhåll
– Elektriker