Verktyg man behöver som husägare

Oavsett om du är husägare eller är en händig hemmafixare så finns det flera verktyg som kan vara bra att ha nära till hands. Det finns flera olika verktyg som är användbara och mångsidiga som du behöver ha i din verktygslåda när du exempelvis ska renovera, bygga eller behöver fixa något där hemma.

I den här artikeln får du en kort guide på vilka olika sorters verktyg som du behöver ha tillgång till som husägare.

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Verktyg för bygg

Många som har hus ägnar stora delar av sin fritid att bygga och renovera om i hemmet. Om du planerar att bygga något i eller kring huset finns det ett par verktyg som du behöver ha i din ägo innan du sätter igång med ditt byggprojekt.

Cirkelsåg
Med hjälp av en cirkelsåg kan du bygga som ett proffs. Denna typ av såg är både effektiv och mångsidig och kan därmed användas till många av dina byggprojekt framöver.

Tumstock
En tumstock är viktig att ha oavsett om du ska bygga något eller vill mäta upp vart soffan ska stå. Den är smidig att använda, lätt att tyda och är en säker investering.

Hammare
En hammare är ett mångsidigt verktyg du använder för att slå in spikar eller dylikt. Den kan användas för att spika upp en tavla eller för att spika ihop plankor. Se också till att köpa hem ett gäng spikar så du har på lager.

Vattenpass
Ett vattenpass använder du för att försäkra dig om att det du bygger blir rakt. Därför ska du köpa hem ett vattenpass så att dina kommande byggprojekt blir lika bra som du tänkt dig.

Verktyg för hemmafix

Oavsett om du planerar att göra om hemmet genom en mer omfattande renovering eller om du har igång enklare projekt så finns det flera bra verktyg du kan ha nytta av. I den här delen kan du läsa mer om några verktyg som är bra att ha för dig som är händig och gillar att fixa hemma.

Skruvdragare
En skruvdragare är alltid bra att ha där hemma. Den kan hjälpa dig att fästa skruvar. Den är effektiv och är enkel att använda för att inte nämna hur snabbt du kan få fast skruvarna i jämförelse med om du använder en något mer manuell skruvmejsel.

Borrmaskin
En borrmaskin är precis vad det låter som, en sorts maskin som borrar hål. Den kan till exempel vara bra att använda när du behöver göra hål i hårda material såsom betong. Det finns olika sorters borrmaskiner att välja bland som är bra för olika saker.

Skiftnyckel
En skiftnyckel är ett mångsidigt verktyg. Den är bra att ha när du behöver få loss muttrar och skruvar som har ett sexkantigt huvud. Skiftnycklar är enkla att använda och går att använda till många olika saker.

Tång
Om du behöver få loss något eller bända upp något är en tång det bästa verktyget du kan använda. En del tänger kan du också använda om du behöver knipsa av ett starkare material.

Lämna en kommentar