Upp till 70% i kostnadsbesparing med värmepump i bostaden

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

I samarbete med ekvt.se


Det är mer fördelaktigt än någonsin att installera värmepump i bostaden. Du sänker din löpande energikostnad ordentligt, och vid installationen får du använda ROT-avdrag som sänker din kostnad för arbetsinsatsen. Men frågan är – vilken sorts värmepump är bäst för dig och varför ska du välja pump som värmelösning?

Luftvärmepump

Det finns flera starka skäl till detta, och du kan välja olika ”pumplösningar”, exempelvis luftvärmepump. Med luftvärmepumpen kan du räkna på att du gör en långsiktig kostnadsbesparing på mer än hälften. På fritidshus kan det till och med bli upp till 75% i besparing. Du får också en mycket behaglig inomhusmiljö med en luftvärmepump. Installationen är mycket enkel och gör ingen åverkan i bostaden.

Bergvärmepump

Bergvärmepumpen är också omtyckt, den är naturlig som värmekälla och driftskostnaden är så låg att pumpen är betalad inom 5-7 år i de flesta hushåll. Du kan göra en besparing på upp till 80% av din energiförbrukning. Du kan också hämta in värmen från utomhusluften. En luft-vattenvärmepump gör en överföring av energin i utomhusluft till det vattenburna systemet i huset. Denna modell kan också sänka dina kostnader med 60-70%, märkligt nog fungerar denna pump lika bra även när det är vinter ute. Detta är en utmärkt lösning för ett mindre hus med låg förbrukning. Väldigt effektivt och du behöver heller inte borra. En annan intressant lösning är frånluftsvärmepumpen där luften inuti din bostad återanvänds genom att luften går ut via en ventil och återkommer i värmesystemet.

Rådgör med experter

Värmepumpslösningar är både miljövänliga och mycket kostnadsbesparande, val av pump beror även på hur din bostad ser ut samt din förbrukning. Det kan vara bra att diskutera val av pump med en kunnig fackman. Bor du i eller runt någon av storstäderna finns det flera välrenommerade företag som säljer värmepumpar i Stockholm, Göteborg och Malmö som du kan rådgöra med.

Lämna en kommentar