Förbesiktiga huset

—Besiktningen känns egentligen som den riktiga visningen, sa en man som ringde mig häromdagen. Han hade nyligen haft besiktning på ett mysigt sommarhus och det hade uppdagats en hel del fel. Även flera saker som säljaren inte hade en aning om.

—Egentligen vet man inget om huset förrän det har varit en besiktning. Jag förstår inte att det finns de som köper utan att noggrant undersöka huset skick, sa mannen vidare.

Själv har han brottats flera gånger med hur långt han vågar gå vid en vanlig visning. Kan man verkligen ha med sig ficklampa, kniv och vattenpass?

Ja, vid en andra och en tredje visning — det tycker jag absolut!

Men att ha med en vattenflaska för att ta ett vattenprov innan det är klart att man får köpa huset, är nog att gå till överdrift.

Visst bör man göra en egen förbesiktning. Hur vet man annars att man vill gå vidare och betala ett antal tusenlappar för en riktig överlåtelsebesiktning?

Jämför priser och offerter från olika hantverkare och företag

Dorunner.se kan du samla in offerter från företag inom de flesta branscher. Med offerternas hjälp kan du jämföra priser och tjänster. De allra flesta tjänsterna omfattas av ROT- eller RUT-avdraget.

Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Dorunner.se kan du jämföra offerter från bland annat:
– Städfirmor
– Flyttfirmor
– Hantverkare
– Besiktningsmän
– Jurister och ekonomiska tjänster
– Målare
– Hus och fastighetsunderhåll
– Elektriker