Övrigt om flytten

Det finns flera spännande fakta om att flytta som faktiskt kan hjälpa dig att fatta rätt beslut om saker som till exempel när på året det är bäst att genomföra flytten…

När flyttar de flesta?

De allra flesta flyttar under sommar och höst. Det finns statistisk som visar att den vanligaste flyttdagen i Sverige är den första oktober. Det är vanligast att flytta under helgen och nära månadsskiftet. Det här kan vara bra att betänka för det är också under dessa tidpunkter som det är svårast att få tag i flytthjälp. Om du kan flytta på annan tid kan det innebära ett lägre pris.

När flyttar vi hemifrån?

En rapport hävdade att svenskarna var först med att flytta hemifrån bland de europeiska länderna. Genomsnittsåldern för utflytt från föräldrahemmet låg då på omkring 19,6 år i Sverige och 26 i övriga EU-länder. Men statistiken kan komma att förändras då konjunkturen svänger och det blir större bostadsbrist.

Roligt flyttskämt

Vi stressar en hel del inför flytten men det finns också skämt om att flytta som kan få oss att slappna av. Ett handlar om vilken svensk stad som vi sällan flyttar från. Svaret är Borlänge förstås!

Svenskar flyttar till Spanien

Svenskar flyttar till många olika länder. Men det finns rapporter som visar att många väljer Spanien och den trenden tycks växa sig starkare. Det finns de som flyttar helt och hållet från Sverige och de som bara flyttar delvis genom att skaffa ett hus eller en lägenhet i Spanien.

Folk flyttar inte så långt

Men majoriteten av de som flyttar i Sverige flyttar inte till Spanien eller andra länder. Flytten går för det allra mesta inom samma kommun. Då blir kostnaden för flyttfirman inte lika stor som när flyttlasset går över landsgränsen!

Lämna en kommentar