Skapa illusion av ett större hem

Har du tänkt köpa hus? Här kommer lite tips på hur du skapa en illusion av ett större hem. En trend som lämnat hallen och badrummet för att ta plats i hela hemmet är speglar. En spegel är ett enkelt sätt att inreda hemma samtidigt som man ger en illusion av ett större hem. Dessutom skapar du mer naturligt ljus som speglar sig i hemmet. Denna

Innan du köper din spegel borde du fundera på hur denna ska komplementera hemmet. Vill du få ett litet rum att kännas större? Eller känns hemmet mörkt och du vill skapa mer ljus? Eller har du helt enkelt bara en tom vägg som behöver fyllas? Eller behöver du den helt enkelt för nyttan att se hur du ser ut innan du lämnar hemmet?

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Skapa ljus

Du kan enkelt skapa mer naturligt ljus i hemmet genom att placera en spegel så att dagsljuset faller naturligt mot spegeln. Ju större spegel desto mer ljus återspeglas.
När mörkret sedan faller kan du skapa ljus i rummet genom att låta en lampa stå i närheten av spegeln, då reflekteras även detta ljus ut i rummet. Perfekt under de mörka vintermånaderna.

Även i en mörk hall är det bra att försöka tänka på vart ljuskällorna i rummet kommer ifrån. En hall blir ofta en plats för mörker, så försök se till så att de ljuskällor som finns reflekteras i spegeln för att ljusa upp i hemmet.

Välj form

Den största trenden inom speglar just nu är stora runda. En stor rund spegel som får ta plats ensam på en vägg skapar en maffig känsla, medan en avlång stor spegel skapar en panoramaeffekt i hemmet.
Ett annat sätt att leka med speglar är att blanda in dessa i en tavelvägg. Här får du möjligheten att leka med storlek, ram och färg på spegeln utefter din tavelvägg.

Ett sätt att förstora rummet samtidigt som du tillför värme är att använda guldspeglar. Spegeln skapar ett nytt djup i rummet samtidigt som guldfärgen ger värme till rummet.

Lämna en kommentar