Ofta problem med badrum

Tips!

Skall du sälja din bostad?
Jämför mäklarna och deras offerter. Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Skall du köpa bostad?
Nu kan man äntligen jämföra bolån & lånelöften på Lendo.se. Med en enda ansökan får man erbjudanden från flera olika banker. Du kan även få hjälp att sänka räntan på dina befintliga bolån. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Åh, så många brev jag får som handlar om fel i badrum! Du flyttar in i huset och upptäcker att vattnet rinner åt fel håll, ut över badrumsgolvet, när du duschar. Och badrummet är bara några år gammalt – kaklat och fint!

Eller så upptäcker besiktningsmannen under besiktningen att den gamla golvbrunnen sitter kvar fastän badrummet är nyrenoverat. Eller att klämringar saknas. Ja, listan är lång över problem som uppdagas när det gäller badrum.

Här följer därför några tips, så att du förhoppningsvis slipper problem i framtiden:

• Ta med en spelkula när du går på visning. Den ska rulla mot golvbrunnen när du släpper den inom duschområdet. Rullar den någon annanstans är det härmed konstaterat att det är så kallat bakfall. Golvlutningen kan du också kontrollera med ett vattenpass, men det kan kanske kännas lite pinsamt att springa omkring med vattenpass på en visning (något som dock inte bekymrar mig, jag har alltid med mig ficklampa, kniv och vattenpass till alla visningar).

• Om du är seriöst intresserad av ett hus och tänker skriva kontrakt — be att säljaren först plockar fram all dokumentation rörande den eventuella badrumsrenoveringen. Du bör få se både kvitton som visar vem som har utfört arbetet och vad det har kostat. Du kan också kontrollera om det är utfört av en fackman med våtrumsbehörighet och även om det finns intyg på utfört arbete, där man visar vilka material som använts.

• Sist men inte minst — se till att få en besiktningsklausul som är utformad så att du kan hoppa av köpet utan att behöva motivera varför. Då slipper du bekymmer om besiktningsmannen upptäcker att badrummet är felaktigt renoverat och säljarna inte vill förhandla om priset i efterhand.

Jämför priser & offerter från olika hantverkare & företag
Dorunner.se kan du samla in offerter från företag inom de flesta branscher. Med offerternas hjälp kan du jämföra priser och tjänster. De allra flesta tjänsterna omfattas av ROT- eller RUT-avdraget.

På Dorunner kan du jämföra offerter från bland annat:

  • Städfirmor
  • Flyttfirmor
  • Hantverkare
  • Besiktningsmän
  • Jurister och ekonomiska tjänster
  • Målare
  • Hus och fastighetsunderhåll
  • Elektriker

Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Tips!

Skall du sälja din bostad?
Jämför mäklarna och deras offerter. Använd hemsidan Hittamäklare.se för att samla in offerter och för att jämföra de olika mäklarna som är aktiva i just ditt område. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Skall du köpa bostad?
Nu kan man äntligen jämföra bolån och lånelöften på Lendo.se. Med en enda ansökan får man erbjudanden från flera olika banker. Du kan även få hjälp att sänka räntan på dina befintliga bolån. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.