Maximera vinsten med homestyling

Artikelns innehåll - Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

På dagens bostadsmarknad är homestyling (eller homestaging som det också kallas) inför försäljning ett måste om du vill försäkra dig om att få ut bästa möjliga pris. Även om du inte tidigare sett på ditt hem som en ekonomisk investering med planerad vinst är det i försäljningsläget helt klart dags att göra det.

Inte bara snygga bilder

Det lönar sig att ta in ett proffs. Homestyling idag handlar om mycket mer än att bara inreda så att det ser snyggt ut på bild. En välplanerad, professionellt utförd homestyling kan innebära att den potentiella kundkretsen breddas – helt plötsligt är inte bara en typ av intressent utan då kan även unga paret, barnfamiljen och pensionärsparet vara intresserade – vilket medför ökad chans till budgivning och i förlängningen ett högre försäljningspris. Vad förmedlar inredningen till den potentiella köparen? Ett utifrånperspektiv kan vara helt nödvändigt, då den som själv bott i hemmet kan ha svårt att se bortom den egna livsstilen och de egna behoven.

Yrkeskompetens framför allt

Att anlita en professionell inredare inför en försäljning innebär också att man får tillgång till specialkunskap om den specifika marknaden. Företag som sysslar med homestyling i Göteborg kan till exempel ha en annan profil och kunskap än den i exempelvis Stockholm, Karlstad eller i andra delar av landet. Särskilt storstadsregionerna ligger långt framme i utvecklingen med homestyling som ett måste på bostadsmarknaden där nästan inga objekt säljs utan att någon med yrkeskunnande först sett över den estetiska profilen på respektive hus eller lägenhet.

Och inte minst kan det ha en psykologiskt lugnande effekt på dig som säljare att veta att du gjort allt för att din bostadsförsäljning ska gå så bra som möjligt. En bostadsaffär är en kritisk punkt i det ekonomiska livet och det visuella intryck ditt objekt gör på mäklarbilder och visning är alldeles för viktigt för att lämnas åt slumpen. Homestyling är ett måste och är ofta en rolig del av arbetet inför en försäljning – kanske får du även med dig inspiration till att inreda det nya hemmet? Med en professionell inredare i ryggen vid försäljningen kommer du förhoppningsvis maximera försäljningspriset på bostaden och ha pengar över till mycket annat.

Lämna en kommentar